Kandidaat voor de opleiding tot GZ-psycholoog volwassenen (PioG) | Amstelveen/Haarlem | 32 uur per week

De opleiding Volwassenen start in april 2024 

Sta jij in de startblokken om je te ontwikkelen tot GZ-psycholoog? En ben jij op zoek naar een  opleidingsplek bij een organisatie waar we leren en opleiden belangrijk vinden? Solliciteer dan naar  een opleidingsplaats bij het regionaal samenwerkingsverband Haarlem Kennemerland, daar is een  plek! 

Over het regionaal samenwerkingsverband Haarlem Kennemerland 

Vanaf 1 januari 2024 gaan wij starten met het opleiden van GZ-psychologen in een  samenwerkingsverband met partners uit verschillende sectoren in de regio. Dit betekent dat de  Psycholoog in Opleiding tot GZ-psycholoog (PioG) de mogelijkheid krijgt om tijdens het opleidingstraject bij twee verschillende aanbieders een GZ-opleiding te volgen. De missie is om in de  regio Haarlem Kennemerland GZ-psychologen breed op te leiden die nog beter toegerust zijn om  optimale psychologische zorg te leveren. 

De toekomstig GZ-psycholoog zal zo een brede helikopterview ontwikkelen over de geestelijke  gezondheidszorg. Kernwaarden hierbij zijn het aanbieden van diversiteit, een optimaal leerklimaat en  aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling. 

Het opleidingstraject  

Het opleidingstraject start met een eerste jaar opleiding via de Opleidingsmaatschap Psyzorg HK binnen Mind to Move, locatie Amstelveen, gevolgd door een tweede jaar binnen ouderenorganisatie  Kennemerhart, Haarlem. Beiden bieden een aantrekkelijke en inspirerende opleidingsplek met een  visie gericht op persoonlijke zorg en behandeling op maat. Er is veel ervaring met opleiding en er is  ruimte voor vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling. Wij vinden het belangrijk dat er een goed  opleidingsklimaat is waarin je je veilig kan ontwikkelen tot de gezondheidszorgpsycholoog van de  toekomst.  

Mind to Move 

De missie van Mind to Move is mensen die lijden aan een posttraumatische-stressstoornis op de  meest effectieve en toegankelijke wijze te behandelen met als doel kwalitatieve jaren toe te voegen aan de levens van onze cliënten. Tevens willen wij een bijdrage leveren aan de kennis ter bevordering van effectieve traumabehandeling. De behandelingen kenmerken zich door effectiviteit, kortdurend en volledigheid. Naast deze specialisatie geeft Mind to Move ook behandelingen binnen de generalistische basis GGZ. Het behandelteam bestaat uit een psychiater, klinisch psycholoog, GZ psychologen, basispsychologen en een verpleegkundige.  

De Psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog (PioG) komt op de locatie Amstelveen te werken onder  begeleiding van een ervaren GZ-psycholoog, waarbij ervaring wordt opgedaan op het gebied van  diagnostiek (intakes en psychologisch onderzoek) en behandeling van psychiatrische aandoeningen  in de breedste zin. Daarnaast is er ruimte voor overige taken op het terrein van onder meer  voorlichting, (beleids)ontwikkeling en innovatie. Je maakt deel uit van een multidisciplinair team. 

Kennemerhart 

Bij ouderenorganisatie Kennemerhart kom je te werken in een afwisselende werkomgeving met een  breed takenpakket. Je houdt je bezig met het onderzoeken, diagnosticeren en behandelen van  cliënten met meer complexe psychische en/of gedragsproblematiek. Je geeft advies over  behandeling en begeleiding, en draagt bij aan het behandelbeleid binnen Kennemerhart. Hierin staat  altijd het welzijn van de cliënt voorop. Het succes zit hem in de samenwerking. Je hebt als PioG een  coördinerende rol en weet jouw collega’s uit het multidisciplinaire team te verbinden. Samen werken  jullie aan psychosociale vraagstukken van onze cliënten. Je werkt nauw samen met de arts en  teamleider zorg.

Over de opleiding 

  • De cursorische opleiding vindt plaats bij RINO Amsterdam bij de opleidingsgroep met accent  volwassenen. Je volgt één dag per week onderwijs en deze wordt in eigen tijd gevolgd.  Naast je opleidingstijd ben je voor 75% productief, zodat er voldoende gelegenheid is om te  leren en te verdiepen tijdens je werkzaamheden.  
  • Praktijkopdrachten (uitvoeren van KBS-en), werkbegeleiding en supervisie volg je in werktijd en wordt betaald door de opleidingsplek. 
  • De kosten van de opleiding en literatuur komen eveneens voor rekening van  Opleidingsmaatschap PsyZorg HK.  
  • Gedurende de opleiding neemt de moeilijkheidsgraad van de werkzaamheden toe en wordt  steeds meer zelfstandigheid van de PioG verwacht. 

Jouw profiel 

Je bent flexibel, (pro)actief en stressbestendig van aard en je hebt een lerende opstelling en de sterke  ambitie om de opleiding tot GZ-psycholoog te volgen. Ook beschik je over goede communicatieve  vaardigheden; ben je digitaal vaardig; kun je zelfstandig werken en heb je geen moeite om feedback  te geven én te ontvangen. Verder:  

  • Ben je afgestudeerd als masterpsycholoog;  
  • Heb je bij voorkeur ervaring met het bieden van cognitieve gedragstherapie;  Ben je in het bezit van een geldige LOGO-verklaring.  

Wij bieden 

Wij bieden je een aantrekkelijke en inspirerende opleidingsplek binnen Mind to Move en  Kennemerhart, waarin alle ruimte is voor je vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt  een leerarbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van 32 uur per week. Interne kandidaten hebben bij  gelijke geschiktheid voorrang op externe kandidaten. 

Arbeidsvoorwaarden:  

  • Salaris (volgens CAO Geestelijke Gezondheidszorg): schaal FWG 59, trede 1. Deze functie heeft een omvang van 0,889 FTE.
  • Eindejaarsuitkering van 8,33% en vakantietoeslag 8%

Inlichtingen 

Voor meer informatie over de vacature kan informatie ingewonnen worden bij Ruud Vis via  ruud.vis@mind-to-move.nl 

Solliciteren 

Interesse in deze vacature? Reageer dan 18 september 2023 door een mail te sturen naar Ruud Vis.  

Wij ontvangen graag je CV en motivatiebrief. NB: Brieven zonder geldige LOGO-verklaring worden  niet in behandeling genomen.  

De procedure 

De sollicitatiegesprekken worden gepland op vrijdag 29 september 2023 bij het Reinaldahuis (locatie  van Kennemerhart). 

Sluitingsdatum 

17-09-2023