Deze beelden mogen niet aan derden worden verspreid, zonder toestemming van de fotograaf Nienke Meek. Zowel digitaal als  hardcopy. Dit geldt niet voor verspreiding in huiselijke kring.

Lisanne Edgar - Psycholoog bij Mind to Move

LNa mijn studie klinische psychologie aan de Universiteit van Amsterdam ben ik als psycholoog gaan werken voor Mind to Move. Binnen Mind to Move heb ik inmiddels een ruime ervaring opgedaan met het behandelen van verschillende psychische klachten en PTSS.  Vrijwel direct na mijn aanstelling ben ik begonnen met de opleiding tot cognitief gedragstherapeut en EMDR practitioner.

Voor een startende basispsycholoog met weinig ervaring in de gezondheidszorg is het soms best moeilijk om toe te treden tot het werkveld. Bij Mind to Move hebben ze mij die kans gegeven, ondanks dat ik nog niet als basispsycholoog eerder werkzaam was. Vanaf het eerste moment heb ik me al thuis gevoeld bij Mind to Move. Ik ben zeer warm verwelkomd bij dit jonge en snel groeiende bedrijf. Zij hebben mij het vertrouwen gegeven en ik mocht als zelfstandige zelf aan de slag. Zo zie ik mijn eigen cliënten, doe ik zelf de intakes en de behandelingen. Een regiebehandelaar ziet mijn cliënten ook om het proces in de gaten te houden. Tegelijkertijd word ik goed begeleid door wekelijks een uur werkbegeleiding te krijgen. Hierin bespreek ik de cliënten, de intakes en de behandeling en er is ook ruimte voor andere vragen. Ook tussen de werkbegeleidingen door staat het team altijd voor me klaar, ik kan bij iedereen aankloppen voor vragen en mails worden snel beantwoord. Maandelijks is er een moment gepland voor intervisie, waarin er ruimte is om persoonlijke kwesties te bespreken die tijdens de behandeling opkomen of om zelfontwikkeling te vergroten. Jaarlijks hebben we gezellige dinertjes en borrels, het is een hecht en jong team die ook echt graag de gezelligheid bij elkaar opzoekt. Op de locatie in Haarlem op het Gezondheidscentrum in Schalkwijk zie ik veel verschillende cliënten uit verschillende culturen. Dit maakt het werk heel afwisselend en leerzaam. Verschillende culturen brengen ook verschillende soorten problematiek met zich wat heel interessant is voor de behandeling en de behandelrelatie. Bij Mind to Move komt er voornamelijk veel traumaklachten voor, maar zo zie ik ook cliënten met stemmings- en angstklachten, negatief zelfbeeld, somatische klachten of hechtingsproblematiek. De behandelingen kunnen zowel op locatie als online gegeven worden. Ik werk bijvoorbeeld 1 dag thuis en dit bevalt heel goed. De online behandelingen blijken zeer effectief en de afwisseling vind ik erg prettig. Het werken als freelancer bevalt me enorm goed. Dit zorgt ervoor dat je je eigen uren en vakanties kan plannen. Als jongvolwassene vind ik het heel fijn dat ik niet vast zit aan gezette werktijden en hierin vrij ben om in sommige perioden meer of minder te werken of eerder of later op de dag te beginnen. Daarnaast brengt het grote financiële voordelen met zich mee. Als je interesse hebt om te komen werken bij Mind to Move sta ik open voor verdere vragen. Ik zou het zeker aanraden om bij dit leuke, snelgroeiende bedrijf Mind to Move te komen werken.

Lisanne Edgar